Om Funktionshälsan 

Om Funktionshälsan ENO

 Jag som startat Funktionshälsan heter Kattis Eriksson och vägen till att starta ett till företag har varit både lång, krokig och en process som tagit många år. 2014 startade jag Kbt-verkstan för att där främst jobba med kbt-inriktad psykoterapi men jag har fram och tillbaka genom mina yrkesår jobbat med kostrådgivning och med min sista utbildning inom funktionsmedicin så kändes det rätt att starta en verksamhet som mer inriktar sig på kost- och livsstilsåtgärder men som fortfarande kommer att ha kbt i bakgrunden.  

Jag är leg. sjuksköterska, cert. FMVU Kost- och hälsocoach, fördjupning inom funktionsmedicin och evolutionsmedicin, Hormony- och Mediyoga-lärare, steg-1 utb. kbt-terapeut
 

Mina utbildningar:

Leg. sjuksköterska (1998)med vidareutbildning till distriktssköterska (2004)
Steg-1 psykoterapiutbildning inom kbt (kognitiv beteendeterapi) (2011)
Mediyoga-instruktör (2015)
MIMY-instruktör (2017)
Mediyoga-lärare (2018)
 Fördjupning inom funktionsmedicin och evolutionsmedicin (2020)
Cert. FMVU Kost- och hälsocoach (2021)
Hormonyyogalärarutbildning (2021)
Schematerapi modul A, B, C (2021-2022)
Jag är även diplomerad mindfulnesscoach och har en hel del andra kurser i bagaget såsom MI-utbildning, diabetsvård 7,5 hp, Fysisk aktivitet och hälsa 7,5 hp, FACT-utbildning - Funktionell ACT ht -16, Kost- och livsstilsrådgivare -19. Jag har också gått en örtkurs vilket jag tycker är väldigt intressant. MediYoga är den form av medicinsk yoga som svensk hälso- och sjukvård tagit in i både primärvård och slutenvård och man ser goda effekter på bl.a. ryggsmärta, högt blodtryck, stress etc.
För närvarande (2023) bakar jag in yoga i mina kundmöten och jobbar med att ta fram olika onlinekurser - sömnprogrammet, medicinsk yoga/hormonyyoga. Onlineverksamheten kommer utökas framöver inom områdena funktionsmedicin, yoga och kbt.

Jag erbjuder både individuella terapier, gruppverksamhet och företagslösningar efter önskemål.

Mer om min bakgrund

Jag började jobba som sjuksköterska inom slutenvården på Falu Lasarett 1996 och har sedan dess jobbat på flertal olika arbetsplatser i Landstinget Dalarna. Sedan 2003 har jag jobbat i primärvården på 2 olika vårdcentraler i Borlänge. Under ett par års tid jobbade jag delvis med motiverande samtal och livsstilsförändringar till patienter med främst övervikt och som var i riskzon för att drabbas av diabetes, hjärt-kärlsjukdom mm. Det jag såg då, var att de personer som kom till mig ofta hade en djupare problematik av något slag än att de t.ex. åt för mycket eller motionerade för lite (ex stress, oro, nedstämdhet etc).Detta ledde mig till att påbörja en steg-1 psykoterapiutbildning inom kbt (kognitiv beteendeterapi) mellan 2009-2011. Sedan starten av Kbt-verkstan 2014 har jag jobbat deltid bl.a. som sjuksköterska i Oslo på olika sjukhem, Adventum behandlingshem för barn och ungdomar, Borlänge Hemsjukvård och sist på Säters Sjukhus inom akutpsykiatrisk vård mars-augusti 2016. Fr.o.m. 2016 har jag jobbat på heltid med Kbt-verkstans tjänster och från hösten 2020 så öppnade jag upp Funktionshälsans tjänster och är tillbaka i lite gamla spår med kost- och livsstilsrådgivning men sedd ur lite andra ögon än tidigare. Jobbat som underleverantör till BRC Utvecklingspartner som levererar företagshälsovård 2016-2022. Värderingar Jag har egna erfarenheter av både kroppslig och psykisk ohälsa bl.a. magproblem, depression, levt i ett missbruksförhållande. Kort sagt varit med om en hel del svåra omständigheter i mitt liv vilket har format mig mycket. Tror det har gett mig en viss ödmjukhet till svårigheter hos andra människor samt en lyhördhet för deras problematik och att jag kan förstå hur det är att vara i obalans. Jag försöker alltid se hela människan som jag har framför mig - både det som är bra och dåligt. Intressen Det som tar mest tid privat i nuläget är odling i den egna trädgården och jag försöker att testa olika grönsaker och örter och läsa mycket om de områdena. Att läsa om ekologisk hållbar livsstil går lite hand i hand med det. Jag har också ett stort intresse för hantverk, bl.a. smide och keramik. Har en egen smidesverkstad som jag planerar att börja använda mer men just nu finns ingen tid över för den. Vill även att min keramikverkstad ska komma igång men det blir på längre sikt. Jag pysslar med allt möjligt hantverk vilket syns en del i Funktionshälsan/Kbt-verkstans lokaler.

IZA

Iza Bästa vännen som också är med och jobbar vissa dagar på Funktionshälsan/Kbt-verkstan!

Iza - Bästa vännen som också är med och jobbar vissa dagar på Funktionshälsan/Kbt-verkstan!